Bamboe als hernieuwbare grondstof

Met maximaal 91 centimeter per dag is bamboe de snelst groeiende plant ter wereld. Bij het oogsten blijven de wortels intact en groeit de bamboe vanuit dezelfde scheut weer terug, het is een zelf bevruchtende plant. Voor het gebruik als grondstof kan bamboe binnen enkele jaren geoogst worden. Dit is indrukwekkend als bamboe vergeleken wordt met andere hernieuwbare grondstoffen voor papierproductie. Zo hebben pijnbomen 30 en eiken zelfs 80 jaar nodig om geoogst te kunnen worden.

Bamboe is vrij van pesticide en chemicaliën

Bamboe kan verbouwd worden zonder pesticiden, kunstmest of chemicaliën. Dit komt door het krachtige, natuurlijke anti-schimmelmiddel kun / kunh in bamboe. Dit middel beschermt de plant tijdens de groei en bij het maken van de primaire vezel voor papier. Bamboi®heeft er bewust voor gekozen om voor ons papier 100% organische, ongebleekte rollen te laten maken. Hierdoor is Bamboi® vrij van toegevoegde chemicaliën en hypoallergeen.

Bamboe houdt de lucht schoon

Bamboe is een krachtige natuurlijke CO2 opslag die de lucht schoonhoudt. Bamboe slaat namelijk 35% meer koolstof op en laat 35% meer zuurstof vrij dan bomen. Onderaan de streep bespaart elke doos Bamboi zo 6,69 KG CO2! Een volwassen boom absorbeert 21 KG CO2 per jaar. Ben je benieuwd hoe papier producten van bamboe een positieve impact maken op het milieu?

Bamboe bossen in China

In China bestaan er 208 verschillende soorten bamboe. De bamboe die Bamboi gebruikt komt uit Sichuan (China) en is gelukkig totaal niet interessant voor panda’s. De soort vertegenwoordigt een oppervlakte van 200.000 hectaren. Dit is gelijk aan 300.000 voetbalvelden. Er is meer dan genoeg om te gebruiken. En hoe meer het gebruikt wordt hoe beter het is voor de wereld! Door de opslaglimiet van bamboe moet de grassoort geoogst worden zodat de jonge scheuten weer koolstof op kunnen nemen. De gekapte bamboe, vol met opgeslagen CO2, veranderen wij in toiletrollen en zo wordt de koolstof zo lang mogelijk uit de lucht gehouden.