De voordelen van bamboe wc papier

February 12, 2024
De voordelen van bamboe wc papier
gepubliceerd op  Bijgewerkt op  

Dat bamboe toiletpapier duurzaam is, is hopelijk al duidelijk. Dus over je positieve bijdrage aan een het milieu kun je gerust zijn. Maar wat zijn nou precies de voordelen van duurzaam toiletpapier gemaakt van bamboe? Want door te kiezen voor duurzaam wc papier kun je naast een groen gevoel bij elk toiletbezoek ook persoonlijke voordelen ervaren. Het is een ware win-win situatie! Hieronder hebben we enkele opvallende voordelen van het gebruik van bamboe wc papier op een rijtje gezet.

Bamboe beter dan bomen voor wc papier

Dat bomen kappen voor een product wat je elke dag door het toilet spoelt niet goed voor de wereld is, hoef ik je niet wijs te maken. Maar toch doen we dit met zijn allen, elke dag, wereldwijd. En daarvoor worden heel veel bomen gekapt. De ecologische impact van wc rollen is enorm. Bamboe wc papier daarentegen is niet alleen zacht toiletpapier maar ook zacht voor het milieu.

Bamboe is daarentegen veel beter voor het maken van wc rollen door haar hernieuwbare kwaliteiten. Bamboe groeit namelijk ontzettend snel. Zelfs zo snel dat bamboe het wereldrecord heeft voor snelst groeiende plant op aarde.

Een bamboestengel (van 30 meter) kan binnen 1 jaar volgroeid zijn. Een pijnboom doet hier 30 en een eiken boom zelfs 80 jaar over. Door bamboe te gebruiken voor wc rollen verminder je dus dat er bomen gekapt worden voor een product wat zo weer door de wc wordt gespoeld.

De populariteit van bamboe stijgt en er worden zelfs bossen gekapt voor bamboe velden. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar waar de bamboe vandaan komt en bij voorkeur een FSC label voor verantwoorde bossen op de producten zit. Dit label zorgt er namelijk voor dat de grondstoffen waarvan het wc papier gemaakt is uit goed beheerde bossen komt. Door producten met dit label te kopen draag je bij aan de bescherming van de bossen in de wereld.

Bamboe beter dan bomen

Ecologische impact van bamboe wc papier

Een ander voordeel van duurzaam wc papier gemaakt van bamboe is dat de plant een grassoort is en geen boom. Bamboe hoeft hierdoor namelijk niet opnieuw geplant te worden als het wordt geoogst: het is een zelf bevruchtende plant. Dit bespaart veel water wat nodig zou zijn om jonge zaden te laten groeien.

Maar wat nog veel indrukwekkender is, is dat bamboe zonder kunstmest of pesticide kan groeien. Dit komt door het krachtige natuurlijke anti-schimmelmiddel Kun / Kunh. Bamboi® wc papier is dan ook volledig vrij van toegevoegde chemicaliën. Bamboi® is gemaakt van organische bamboe en hierdoor biologisch afbreekbaar. Het is dus niet schadelijk voor het milieu na gebruik omdat er geen chemicaliën in water of grond komen.

Waar bamboe ook hoog op scoort is de koolstofopslag. Bamboe slaat namelijk 35% meer koolstof op en laat 35% meer zuurstof vrij dan de gemiddelde boom. Daarbij heeft bamboe ook een opslaglimiet. Dit betekent dat bamboe gekapt moet worden om koolstof weer om te laten zetten in zuurstof. De gekapte bamboe, vol met opgeslagen CO2, daar maken wij toiletpapier van.

Bamboe wc papier

Bamboe ook beter voor de mens

Naast dat bamboe wc papier goed is voor de wereld heeft het ook persoonlijke voordelen voor de gebruiker. Dankzij de organische kwaliteiten van bamboe is ons toiletpapier vrij van toegevoegde chemicaliën en hypoallergeen. Het papier is zacht en geschikt voor de gevoelige huid. Mensen die last krijgen van chemische stofjes in producten zullen met Bamboi® een goede ervaring hebben.

Doordat het papier biologisch afbreekbaar is, kan het in bijna elk toilet veilig doorgespoeld worden. Maar ook op de compost vergaat het papier met de natuur. Dus voor ieder mens een geschikte toepassing!

Bestel ons bamboe toiletpapier!

Bamboe beter voor de mens
gepubliceerd op  Bijgewerkt op