Wat is een toiletrolhouder?

February 12, 2024
Wat is een toilet rol houder bamboe
gepubliceerd op  Bijgewerkt op  

In de westerse wereld verwachten wij in elk klein kamertje een wc rol houder aan de muur. Of je nou in een restaurant, op school of bij je schoonmoeder thuis komt, overal ziet het er bijna hetzelfde uit. Dit komt omdat iedereen netjes toiletpapier gebruikt.

Maar wist je dat in landen zoals India water als een meer hygiënische methode wordt gezien dan een paar velletjes van de toiletrolhouder te pakken. Als je wel bamboe toiletpapier in de badkamer hebt, wil je natuurlijk een gepaste houder binnen handbereik, aan de muur. Maar hoe is dit ooit zo ontstaan en hoe ziet dan zo een toiletrolhouder er uit?

Toiletrolhouder

De geschiedenis van de toiletrolhouder

In de middeleeuwen was er nog geen toiletpapier en dus zeker ook geen wc rolhouder. Toen gebruikte men alles wat beschikbaar was voor de persoonlijke hygiëne. Waar welvarende mensen wol of stof konden gebruiken hadden anderen bladeren, mos of zaagsel ter beschikking. Toen in de 15e eeuw papier onder de bevolking kwam werden kranten etc. hiervoor gebruikt.

Het was met de opkomst van de toiletten in huis dat mensen gingen betalen voor toiletpapier omdat dat niet de afvoer verstopte. Dit was eind 18e en begin 19e eeuw. Hiervoor was er al toiletpapier maar dat was niet per se een succes omdat er veel gratis alternatieven waren.

De toiletrolhouder zelf kwam echter nog later. Dit apparaat werd ontwikkeld omdat de uitvinder wilde voorkomen dat een toilet gebruiker elke keer het velletje van de rol moet lospulken. Door de toiletrolhouder is het wc papier altijd op een toegangbare hoogte en positie.

Wat wij aanraden is natuurlijk een toiletrolhouder van bamboe. Want wat staat er nou mooier dan een bamboe toiletrolhouder met daarop wc papier van natuurlijke bamboe!!

Hoogte wc rolhouder

Een toiletrolhouder is een houder die een toiletrol binnen handbereik houdt van je toilet. Een horizontale stang is wat het meeste voorkomt in huizen. Dit model is het makkelijkst om te installeren en te gebruiken. Je kan het namelijk ook snel bijvullen en de reserve rollen staan zelfs onder het huidige wc papier op de houder. Niks is meer vervelend dan een toiletrolhouder die je eerst moet schroeven of losdraaien puur om een rolletje te vervangen.

De andere optie is een rol die in een apparaat aan de muur hangt. Bij deze apparaten is het dagelijkse gebruik van het papier zelf makkelijker en het ziet er vaak netjes uit.

Hoogte wc rol houder

Wc rolhouder ophangen

Als laatste nog een paar tips en tricks hoe je een houder aan de muur hangt, zodat je altijd bamboe toiletpapier voor dagelijks gebruik binnen handbereik hebt in je badkamer. Hier ontstond namelijk een debat over op internet. De ene helft pleitte voor het velletje tegen de muur terwijl de andere helft het velletje aan de buitenkant van de rol hing.

Het debat werd echter snel ten einde gemaakt. Namelijk werd in het eerste patent ooit voor een toiletrolhouder duidelijk aangegeven dat het apparaat zo bedoeld was dat het papier niet tegen de muur hangt. Dus als je aan het schroeven bent voor je houder hang dan gelijk het toiletpapier de goede kant op! Lees meer over een wc rol ophangen of wc papier feiten.

Bestel ons bamboe toiletpapier!

Wc rol ophangen
gepubliceerd op  Bijgewerkt op